Hrvatski registar tamburaša

Hrvatski registar tamburaša

Upiši se u Hrvatski registar tamburaša i postani dio "velike tamburaške obitelji" koja aktivno promovira tamburašku glazbu i čuva tamburašku baštinu.

https://forms.gle/Lkva9Evsn6AqmEKRA

Tamburašice i tamburaši,

Koncem prošle 2022. godine vodstvo Šokačke rapsodije, udruge koja organizira istoimene, već nadaleko poznate koncerte orkestra 100 tamburaša, pokrenulo je novi projekt osnivanjem udruge Hrvatski registar tamburaša. Hrvatski registar tamburaša osnovan je u cilju promicanja, razvitka i unapređenja kulturnog stvaralaštva tamburaša, tamburaških sastava, društava i orkestara koji djeluju na području Republike Hrvatske i širom svijeta.

Želja nam je pokazati koliko vrijednih tamburaša čuva hrvatsku tradiciju i time potaći odgovorne institucije na veće razumjevanje i ulaganja u tamburašku glazbu. Zato te pozivamo da nam se pridružiš i ovu informaciju podijeliš sa svim tamburašima koje poznaješ u Hrvatskoj i u svijetu. U samo desetak dana od otvaranja Registra za upis pridružili su nam se i tamburaši iz Njemačke, Švicarske i SAD-a, pridruži nam se i ti!

Tagovi:

Podijeli ovu stranicu

VRH